"Als je ergens niet bent, ben je óf te vroeg, óf te laat."

Wijlen Johan Cruijff (r.i.p.)

zondag 14 november 2010

Pestvogel

Ik was vandaag even in de gelegenheid om de pestvogel op te zoeken.
De pestvogel komt uit het noorden van Scandinavie en Siberie. Ze worden in de winter wel eens waargenomen in Nederland, maar deze winter worden we verrast met grote aantallen pestvogels.
Omdat ik in de buurt was, ben ik naar een woonwijk in Alkmaar geweest waar een groep van circa 30 exemplaren is neergestreken.


Helaas werkte het weer niet goed mee en ook de pestvogels waren niet erg gewillig om mooi te poseren.

Veel wind, regen en daardoor slechte lichtomstandigheden. Maar ja, je wilt toch niet met een lege geheugenkaart naar huis, dus maar geprobeerd om er het beste van te maken.

De pestvogel leeft vooral van insekten en bessen. Voor het vangen van insekten verblijven ze vaak in de toppen van de bomen.


Je moet dus maar hopen, dat ze trek krijgen in bessen en dus dichterbij komen. Nou staan er helaas heel veel bessendragende struiken in die wijk en aldoor net als ze mooi zaten, namen ze weer de vleugels, wanneer ik dichterbij kwam.In vlucht lijken ze op spreeuwen, wat het toch wel lastig maakt om ze op te sporen. Twee keer dacht ik een grote groep gespot te hebben. Snel naar de nieuwe plek toe en ja hoor: een groep spreeuwen!Helaas niet de foto's die ik gehoopt had te maken, maar ik vind het toch leuk om te plaatsen.
Hopelijk werken het weer en de pestvogels het volgend weekend wel mee.

Tot de volgende keer,
René

7 opmerkingen:

 1. Hoi René
  Jij mag ze dan niet top vinden..Ik vind ze geweldig. Ik heb ze nog nooit gezien..Maar nu weet ik dat ik eigenlijk op spreeuwen moet letten :)
  Prachtige foto's van Geweldige vogels..René.
  Gr Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit geeft vast hetzelfde gevoel als bij mij met de waterspreeuw!
  Ondanks het slechte weer toch acceptabele opnamen!
  Vooral de bovenste foto vind ik heel mooi zo tussen de besjes.
  Ik hoop de pestvogel ook een keer te zien,
  groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Rene
  mooie vogels die pestvogels
  en zo veel.
  groetjes Herman

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ondanks het slechte weer toch prachtige opname. Het zijn mooie beelden, het is ook een super vogel om te zien. Hopelijk is het volgend weekend beter weer, succes.
  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat gaaf! Ik vind je foto's heel goed hoor, je ziet de kleuren van deze prachtvogels heel mooi. En de weersomstandigheden waren echt belabberd. In Leiden zijn ze weg, maar wie weet komt het groepje uit Alkmaar nog even naar het zuiden, via Leiden.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi René, ze staan er toch nog heel acceptabel op hoor, en ik ben er van overtuigd dat jij nog wel een keer in de herkansing gaat en ons op superfoto's van deze mooie pestvogel trakteert.
  Ik zou trouwens hiermee al aardig in mijn nopjes zijn hoor!
  Groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Grappige vogel! Zal 's wat beter op de vogels letten. Gelukkig duurt de winter nog lang zodat er vast nog wel een gelegenheid met betere weersomstandigheden zal komen;). Blijft toch altijd lastig met belichten, zo'n vogeltje in de boom.
  groetjes Albertine

  BeantwoordenVerwijderen

http://blogging.nitecruzr.net/2013/03/the-lightbox-image-display-option.html